Sata Lämmintä Sydäntä on Satakunnan ammattikorkekoulun hallinnoima Leader-hanke, jonka toiminta-aika on 1.4.2010-31.3.2011.

Hankkeen tavoitteena on luoda toimintakonsepti, joka lisää hyvinvointia, luovuutta ja kommunikaatiota pohjois-satakuntalaisissa yksityisissä sekä julkisissa hoitoalan organisaatioissa.

Hanke kannustaa hoitosektoria hyödyntämään paremmin työntekijöiden sekä asiakkaiden luovaa kapasiteettia, omaa toimintaympäristöään parannettaessa.


torstai 17. helmikuuta 2011

100LS-näyttelyä tutkailtiin avajaispäivänä julkisen taiteen näkökulmasta.

Julkinen taide voi parantaa ympäristön viihtyisyyttä sekä tarjota tasa-arvoisen taiteen jakelukanavan. Hyvän julkisen taiteen kriteerit eivät ole välttämättä aina samat kuin hyvän taiteen; se mikä taidemaailmassa nähdään hyvänä ja taiteena ei välttämättä ole samankaltaista hyvää suurelle yleisölle.


Julkisessa tilassa oleva taide sijoitetaan ensisijaisesti ympäristön sekä yhteisön ehdoilla; julkinen taide saa ja sen on hyvä herättää keskustelua, mutta sillä ei ole oikeutta hallita eikä ohjailla tilaa eikä tilankäyttäjiä.

Taideteoksen sijoittaminen julkiseen tilaan ei riitä vielä julkisen taiteen määritelmäksi. Julkisen taiteen toimimista sekä oikeutusta voidaan lisätä sillä, että taide integroidaan sijoitusyhteisöihin ja ympäristöihin jo tekemisen prosessissa.

Julkisen taiteen näkökulmasta hoiva-ja hoitolaitoksissa 100LS- taidetta tehdään ihmisten kanssa sekä ihmisiä varten!


Rukousrullilla PoSan tiloissa.

Kokemusmaalaus Kuntoutuskeskus Kankaanpään toisessa kerroksessa.

Tiina Vehkaperä kertoo Baskerilainaamon toiminnasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti