Sata Lämmintä Sydäntä on Satakunnan ammattikorkekoulun hallinnoima Leader-hanke, jonka toiminta-aika on 1.4.2010-31.3.2011.

Hankkeen tavoitteena on luoda toimintakonsepti, joka lisää hyvinvointia, luovuutta ja kommunikaatiota pohjois-satakuntalaisissa yksityisissä sekä julkisissa hoitoalan organisaatioissa.

Hanke kannustaa hoitosektoria hyödyntämään paremmin työntekijöiden sekä asiakkaiden luovaa kapasiteettia, omaa toimintaympäristöään parannettaessa.


torstai 26. elokuuta 2010

ILOKIRJONTAA

7. kesäkuuta järjestettiin onnistuneesti ensimmäinen työpaja Sydäntuvalla Kankaanpäässä.

Työpaja oli kaikille avoin, painottuen kuitenkin senioreihin. Sydäntuvan temana toimi Liisa Juhantalon hahmottelema ilokirjonta. Lähtökohtina ja ensimmäisen työpajan materiaalina olivat edesmenneen terveydenhoitaja Ilse Räikkälän keräämät kangasnenäliinat. Keskeisenä ajatuksena oli toteuttaa kirjontatekniikoita käyttäen kerronnallisia, esillelaitettavia seinätekstiilejä. Materiaalit olivat melko yksinkertaisia; nenäliinoja, neuloja, kirjontalankaa sekä iloinen ja luova mieli.

Nenäliinat oli etukäteen pesty, silitetty ja osa tärkätty talkoovoimin. Ensimmäinen sydäntyöpaja keräsi noin 15 osallistujaa, muutama lapsivieras mukaan lukien. Kirjotuista nenäliinoista hahmoteltiin 100LS näyttelyyn seinävaatetta tai kangasreliefiä, jonka voisi sijoittaa ja lahjoittaa esim. vanhainkotiin. Kirjotut sanat tai lauseet voivat yhdistettyssä, kokonaisessa teoksessa muodostaa pienen tarinan tai toimia yksittäisinä ”päivän tunnussanoina” teoksen katsojalle. Kirjotut nenäliinat jäivät odottamaan kokoamistaan tai installoimistaan näyttelyteokseksi keväällä käynnistyvään 100LS-näyttelyyn.

100LS kiittää kaikkia ensimmäiseen sydäntyöpajaan osallistuneita ja tukijoita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti